Recensies

Absint

15 april 2012, Muziek op de Welle, Markelo - een programma rond de muziek van Erik Satie (1866-1925)

Enkele reacties uit het gastenboek:

Het was in één woord fantastisch!

Bijzondere middag. Een heel andere kijk op Satie gekregen. Leuk, omdat ik dagelijks wel even met zijn muziek bezig ben. Mooie uitvoering!

Helemaal meegenomen in de aparte sfeer van Satie. Heel bijzonder en mooi neergezet.

Intrigerend, deze kijk op Satie’s leven en werk; mooie afwisselende voorstelling.

Verrassende fijne middag. Nu weet ik veel meer over Satie. Dank je wel.

Boeiende middag, excellent pianospel. We gaan helemaal ‘licht’ naar huis.

Een zeer originele, boeiende presentatie. Prachtige muziek van Satie en geweldige voordracht. Ook opvallend: prettige sfeer!

Zie de oorspronkelijke recentie voor meer informatie.

Grootse Kleinkunst op drukbevolkt Rondje

9 april 2012, Rondje Kleinkunst, Den Helder - Wie op eerste Paasdag op tijd klaar was met eieren zoeken, die kon de middag invullen met gevarieerde kleinkunst op diverse locaties in het centrum van onze stad. Vrienden van Den Helder en Windkracht 13 organiseerden het theaterrondje langs Ramschip ‘de Schorpioen’, ’t Veerhuys Lands End, Barista café N’Joy en de thuisbasis Windkracht 13.

De Duits/Amerikaanse componist Kurt Weill stond centraal in het samenspel van piano en zang door Johanan Havinga en Gea Passies. Zij lieten in een muisstil Windkracht 13 liederen horen met hier en daar een snik in de stem zoals bij ‘Surabaya Johnny’. “Het is ook niet niks als je als vrouw hopeloos verliefd bent op een ongevoelige profiteur”, aldus Gea, die tussendoor wat vertelde over de achtergronden van die liedjes en de man die ze gecomponeerd heeft. Een stukje ingetogen klassiek door twee mensen die gelijk Gea’s achternaam passie hebben voor het vak.

Hoog niveau

Hans van Diepen, zelf muzikant, vond het optreden in Windkracht 13 van een heel hoog muzikaal niveau en zijn vrouw Wil vult aan dat het een mooi concept is, want ‘je komt nu ook met dingen in aanraking waar je normaal misschien niet voor zou kiezen’.

Jo de Jong

Zie de oorspronkelijke recentie voor meer informatie.

Sweel Cultureel

18 march 2012, Sweel Cultureel, Zweeloo - Op uitnodiging van Sweel Cultureel trad zondagmiddag in de Nederlands Hervormde Kerk te Zweeloo het duo Passies & Havinga op voor een enthousiast publiek met hun programma “Was die Herren Matrosen sagen”.

Gea Passies op de piano begeleid door Johanan Havinga zong liederen gecomponeerd door Kurt Weill op teksten van onder andere Elisabeth Hauptmann, Bertholt Brecht en Ira Gershwin uit Weills Duitse, Franse en Amerikaanse periode. De liederen werden door Gea op charmante en expressieve wijze uitgebeeld en aan elkaar gepraat, waarbij ze het onstuimige leven van Weill en zijn tijdgenoten schetste tegen de achtergrond van de roerige periode tussen de twee wereldoorlogen en vlak daarna.

OEK (oes eig’n kraantien), Jan Piet Heederik, 18 maart 2012


<< < 3 4 5 [6] 7 8 > >>