Recensies

Absint in Feerwerd

9 december 2012, Jacobuskerk Feerwerd - Zondagmiddag 9 december was – niet voor de eerste keer in Feerwerd – een voorstelling bij te wonen van Gea Passies en Johanan Havinga, dit keer: Absint, een collage-programma rond het leven van Satie.

We vroegen een bezoeker om een korte impressie:

Van alle concerten die ik in de Jacobuskerk heb bijgewoond, was dit wel een heel bijzondere, en mooie, die nog lang na blijft klinken in mijn hoofd.

Gea Passies had ik al eens eerder prachtig zien en horen zingen op haar eigen locatie. Wederom trof mij haar fijne zangstem, melodieus en liefelijk, zoals ze vele liederen van Erik Satie ten gehore bracht, professioneel aan elkaar gebreid met herinneringen aan het leven van Satie en begeleid door het immer prachtige pianospel van Johanan Havinga.

Na de pauze werd het onmogelijke liefdesleven van Satie verder uitgediept door het tonen van een speel / balletfilm zonder geluid. Dit werd ingevuld door het pianospel van Johanan Havinga. Voor mij was dit een ultieme combinatie. Nog nooit had ik Satie zo mooi horen spelen. Om bij weg te dromen! Kortom, het was een zeer geslaagd concert in de goed gevulde en gezellige Jacobuskerk!

en nog een spontane reactie, in een mail die verder over andere zaken ging:

wat een fijn(e) concert/belevenis afgelopen zondag, je stapte echt even in de wereld van Satie, dat druilerige Parijs van ook melancholische dichters als Paul Verlaine. Onopgesmukt, puur en prachtig. Dank.

Absint

15 april 2012, Muziek op de Welle, Markelo - een programma rond de muziek van Erik Satie (1866-1925)

Enkele reacties uit het gastenboek:

Het was in één woord fantastisch!

Bijzondere middag. Een heel andere kijk op Satie gekregen. Leuk, omdat ik dagelijks wel even met zijn muziek bezig ben. Mooie uitvoering!

Helemaal meegenomen in de aparte sfeer van Satie. Heel bijzonder en mooi neergezet.

Intrigerend, deze kijk op Satie’s leven en werk; mooie afwisselende voorstelling.

Verrassende fijne middag. Nu weet ik veel meer over Satie. Dank je wel.

Boeiende middag, excellent pianospel. We gaan helemaal ‘licht’ naar huis.

Een zeer originele, boeiende presentatie. Prachtige muziek van Satie en geweldige voordracht. Ook opvallend: prettige sfeer!

Zie de oorspronkelijke recentie voor meer informatie.

Grootse Kleinkunst op drukbevolkt Rondje

9 april 2012, Rondje Kleinkunst, Den Helder - Wie op eerste Paasdag op tijd klaar was met eieren zoeken, die kon de middag invullen met gevarieerde kleinkunst op diverse locaties in het centrum van onze stad. Vrienden van Den Helder en Windkracht 13 organiseerden het theaterrondje langs Ramschip ‘de Schorpioen’, ’t Veerhuys Lands End, Barista café N’Joy en de thuisbasis Windkracht 13.

De Duits/Amerikaanse componist Kurt Weill stond centraal in het samenspel van piano en zang door Johanan Havinga en Gea Passies. Zij lieten in een muisstil Windkracht 13 liederen horen met hier en daar een snik in de stem zoals bij ‘Surabaya Johnny’. “Het is ook niet niks als je als vrouw hopeloos verliefd bent op een ongevoelige profiteur”, aldus Gea, die tussendoor wat vertelde over de achtergronden van die liedjes en de man die ze gecomponeerd heeft. Een stukje ingetogen klassiek door twee mensen die gelijk Gea’s achternaam passie hebben voor het vak.

Hoog niveau

Hans van Diepen, zelf muzikant, vond het optreden in Windkracht 13 van een heel hoog muzikaal niveau en zijn vrouw Wil vult aan dat het een mooi concept is, want ‘je komt nu ook met dingen in aanraking waar je normaal misschien niet voor zou kiezen’.

Jo de Jong

Zie de oorspronkelijke recentie voor meer informatie.


<< < 3 4 5 [6] 7 8 > >>